Hoe kan je een leren bank herstellen?

Hoe kan je een leren bank herstellen?

Een leren bankstel herstellen?
Een aantal jaar geleden heb je een prachtige leren bankstel gekocht. Als student had je eindelijk je eerste woning en je was ontzettend trots op je appartement. Nu je gaat samenwonen met je vriendin kijk je met andere ogen naar je meubilair.

Is het tijd om nieuwe meubelen te kopen of kan jij het leer nog herstellen? Er zitten nu meerdere breuken en scheuren in je bankstel. Stiekem vind je dit ontzettend jammer want je bent nog steeds ontzettend blij met je eerste bankstel. Lees snel verder om erachter te komen hoe jij deze scheuren kan opknappen.

Je bankstel herstellen
Het is mogelijk om de scheuren en breuken van je bankstel zelf te repareren. Hiervoor heb je leerplamuur gel nodig, dit is een speciale vloeistof die het meubel weer mooi maakt zodat jij er nog langer plezier van hebt. Het repareren van je bankstel is niet zo moeilijk als je in eerste instantie denkt. Als je de volgende stappen volgt kan jij dit ook.

De juiste reparatie
De eerste stap voordat je iets doet is het leren bankstel goed te reinigen. Doe dit nooit met chemisch schoonmaakmiddel maar maak altijd gebruik van speciaal schoonmaakmiddel voor leren banken.

Haal vervolgens de resten van dit schoonmaakmiddel weg en maak het bankstel weer helemaal schoon zodat je aan de slag kan gaan met de reparatie.

Nu is het tijd om de scherpe randjes van het bankstel egaal te maken. Doe dit met een schuursponsje wat speciaal bedoeld is voor je leren bankstel. Dit schuursponsje is het enige schuursponsje wat niet te grof is en niets beschadigd. Probeer dit nooit met een ander schuursponsje.

De laatste stap is de scheuren op te vullen met een laagje stof. Dit kan je doen door het leer terug te duwen een stukje stof onder dit gat. Gebruik hier een plat mesje voor om beschadiging te voorkomen. Dit stukje stof moet precies onder het gat liggen om het goed op te vullen.

Egaliseren van je bank
Om het gat op te vullen smeer je de randen van het leer in met lijm om het vast te maken aan de stof. Gebruik daarna weer je gladde mesje om er een geheel van te maken.

Herhaal dit vervolgens met alle scheuren in je bankstel en maak er een egaal geheel van. Het is heel belangrijk dat je dit allemaal goed laat drogen zodat het een egaal geheel vormt.

Krijg je het spaans benauwd van al deze handelingen en wil je dat een professionele vakman je bank hersteld? Neem dan contact op met een professional die dit werk voor je doet.

Reacties zijn gesloten.