Vlekken uit leer verwijderen met azijn

Vlekken uit leer verwijderen met azijn

Vlekken op je nieuwe meubels, dat is wel het laatste wat je wilt hebben. Sommige zijn namelijk moeilijk te verwijderen en je vreest ervoor dat ze er voor altijd zullen blijven zitten. Gelukkig is azijn een krachtig middel. En het handige is: iedereen heeft het in huis! De volgende keer dat je mooie lederen zetel een vetvlek of watervlek heeft, schiet dan niet meteen in paniek, maar haal de fles azijn erbij!

Waarom is schoonmaakazijn de beste keuze?

Het is een krachtig middel en hét ideale middel als je vlekken uit leer wilt gaan verwijderen. Omdat het natuurlijk is en daarom goed werkt in combinatie met leer. Zorg er wel voor dat je het altijd mengt met water! Het wordt niet voor niets ook gebruikt voor het heropfrissen van lederen meubels. Waarom dan geen ander product? Met leer moet je namelijk voorzichtig zijn, niet elk product reageert even goed in combinatie met leer en een verkeerde combinatie kan vreemde reacties veroorzaken. Probeer daarom niet alles zomaar uit, maar kies voor een product die veilig en niet te agressief is.

Wat kan je ermee verwijderen?

Vlekken zijn er in verschillende soorten, hieronder vind je informatie over welke soort je met schoonmaakazijn kunt verwijderen en hoe je dit het beste kunt doen.

Vetvlekken

Vetvlekken zijn rapper gebeurd dan je denkt, gelukkig biedt schoonmaakazijn je dan de oplossing. Bij een vetvlek is het wel belangrijk dat je eerst al het overtollige vet wegveegt met een droog doekje. Leer heeft namelijk het vermogen om vet te absorberen waardoor het nog moeilijker wordt om de vlek te verwijderen, als het vet eenmaal ingetrokken is. Het is dus belangrijk dat je deze stap snel genoeg uitvoert. Meng vervolgens wat water met azijn en wrijf goed over de vlek.

Watervlekken

Schoonmaakazijn heeft een antikalk werking en is daarom ideaal om te gebruiken voor het verwijderen van watervlekken uit leer. Watervlekken verwijderen doe je als volgt; je mengt een half kopje schoonmaakazijn met een half kopje(gedestilleerd) water. Dan neem je een doekje en maak je het vochtig met dit mengsel en wrijf je hiermee over de watervlek tot deze effectief verwijderd is. Je kan het mengsel ook in een sprayflesje doen, om het jezelf nog makkelijker te maken.!

Zoutvlekken

En ja, ook voor zoutvlekken is schoonmaakazijn de beste keuze! Zoutvlekken komen vaak voor op lederen schoenen in de winter, door het strooizout dat dan op de straten wordt gestrooid. Gelukkig hoef je niet direct naar de winkel te lopen om nieuwe schoenen te kopen. Zoutvlekken verwijder je namelijk makkelijk door een mengsel te gebruiken van twee derde warm water en één derde schoonmaakazijn. Zorg er wel voor dat je met een zoutvlek niet wrijft, maar enkel dept!

Reacties zijn gesloten.