Woodstock cementgebonden gietvloeren – mooi en functioneel

Woodstock cementgebonden gietvloeren – mooi en functioneel

De cementgebonden gietvloeren 

Een gietvloer voorziet uw woning van een prachtig naadloos canvas; een duurzame en functionele basis voor uw interieur. De sterke en robuuste naadloze vloer geeft een ware verfijndheid aan elk interieur. Binnen de gietvloeren bestaan verschillende opties, de cementgebonden gietvloer is er hier een van. Waarom kiezen voor deze optie? Denk bijvoorbeeld aan de moderne en industriële look die hierdoor ontstaat. Deze doet natuurlijk aan, is stoer maar in symbiose met warmte en elegantie. Laat uzelf echter niet beperken, ook een klassiek interieur komt hierbij tot zijn recht. Gelakt hout en grote spiegels sluiten mooi aan bij het effect van de vloer. Of ga voor een design interieur, het ingetogen karakter van de vloer biedt meubels de ruimte om volledig tot hun recht te komen.

Een gietvloer is niet alleen een genot voor het oog, tal van functionele voordelen zullen u voor een gietvloer doen kiezen. Duurzaamheid is hier een van, doordat deze vloeren zeer kleur- en slijtvast zijn, geniet u lange tijd. Door het kiezen voor een gietvloer creëert u tevens rust, deze vloeren hebben namelijk een geluiddempend effect. Ook is een gietvloer door het brandwerende vermogen een veilige keuze. Het naadloze resultaat van de vloer verschaft naast het strakke design een groot gemak in onderhoud. Door te stofzuigen en dweilen met water maakt u de vloer snel hygiënisch schoon.

De cementgebonden gietvloer is om de volgende redenen tevens aan te bevelen. Deze soort wordt ook wel woonbeton genoemd, en is dus uiterst geschikt voor de woning. De vloer wordt samengesteld door twee of meer lagen en bestaat voornamelijk uit bindmiddelen, cement en toeslagstoffen. Het aanleggen hiervan is ambachtswerk, met de hand wordt deze uitgevlakt. Na het drogen van de vloer wordt er een toplak aangebracht, deze beschermd en stoot vocht en vuil af. Deze toplak kunt u met een mat- of glanseffect aan laten brengen. Vooral bij kleinere ruimtes is het overwegen waard om voor een glanseffect te kiezen. Reflecterende oppervlakten creëren namelijk een vergrotend effect. Door het slijtvaste karakter van deze vloer vormen kinderen en huisdieren geen enkel probleem in de aanschaf hiervan. Deze specifieke gietvloer is daarnaast goed te combineren met vloerverwarming, waardoor deze optie tevens populair is als ondervloer in winkels, kantoren en woningen. Woonbeton leent zich ook nog eens voor personalisatie. Er bestaat een grote kleurkeuze in woonbeton, deze vloer kan derhalve naar ieders wens aangebracht worden.

Reacties zijn gesloten.