Zorg dragen voor je interieur!

Zorg dragen voor je interieur!

Zorgen voor je meubilair , dat kun je vergelijken met het zorgen voor je wagen : Als je er fier op bent ga je regelmatig poetsen en vaak is een volledige onderhoudsbeurt nodig om de tand des tijds te weerstaan. Wellicht heb je een flinke cent uitgegeven aan je interieur, dus waarom zou je het niet koesteren en verzorgen??

Algemene tips: voorkomen is beter dan genezen.

Geconfronteerd met natuurlijke factoren zoals zonlicht, lucht of menselijke factoren zoals bewegen en schoonmaken, kan zelfs een lichte nalatigheid en onzorgvuldigheid schade toebrengen. Dit zijn 5 gouden tips!

1.Vermijd direct zonlicht
Zowel stoffen als houten meubels kunnen verkleuren. Is het onvermijdelijk , dan bieden gordijnen een oplossing.

2.Voorkom krassen op harde voorwerpen
Laat geen harde metalen producten of andere scherpe voorwerpen op het meubilair botsen. Zorg dat decoratiematerialen voorzien zijn van kleine kussentjes ter bescherming.

3. Water is een vijand voor hout
Planten en bloemen zijn fijn en gezond in je huis, maar…vochtkringen zijn een ramp. Plaats een schoteltje onder je bloempot en mors niet bij het bewateren.

4. Pas op et huisdieren!
Je zal je lieve poes toch maar vervloeken als ze haar klauwen in de zetel heeft gezet! Of wanneer je hond uit noodzaak een plasje tegen je tafelpoot plaatst. Laat ze daarom vaak es buiten, koop een krabpaal, en…laat ze niet in de gordijnen hangen!

5. Regelmatig schoonmaken
Je hoeft geen poetsdiva te zijn, maar met de stofzuiger of dweil in de hand heb je in een uurtje als wat werk verzet. Wie niet regelmatig schoonmaakt, ziet na een tijd het bos door de bomenniet meer. Zet een leuk muziekje op en go!

Onderhoud van houten meubels

Gebruik gewoon een zachte doek die is bevochtigd (niet doordrenkt!) met warm water en afwasmiddel of een zachte houtolie.

Voor een maximale bescherming van uw houten tafels, stoelen, opbergkisten, trappen… wordt wax je beste vriend. Breng eens in de paar maanden een dunne laag hoogwaardige zachte houtwas aan. Na een paar minuten wachten, polijsten met een schone doek. De houtwas helpt om uw hout er natuurlijk en gezond uit te laten zien, terwijl het ook de beschermt tegen slijtage, het materiaal versterkt en de levensduur verlengt.

Lederen zetels onderhouden

Na verloop van tijd verzamelen zich vuil, transpiratie en stof in het leder. Het beste wat je kan doen om vlekken en vuil te verwijderen is een wekelijkse verzorging. Wellicht kreeg je bij aankoop deze tip al mee. Er bestaan handige sets met een reiniger, conditioner en speciale poetsdoeken die makkelijk te gebruiken zijn bij alle soorten leder. De reiniger haalt de vlekken weg, de conditioner voedt en houdt het leder soepel.

Reacties zijn gesloten.